Aktualno


Ikenobo delavnica v Mariboru

17. 5. 2018

Tudi letos smo obiskali Pokrajinski muzej v Mariboru, kjer smo, pod vodstvom prof. Mezaki in v vselej prijetnem vzdušju, izvedli delavnico svobodnega sloga ikebane.


Tri delavnice Ikenobo ikebane

16. 5. 2018

V sodelovanju z Veleposlaništvom japonske v Sloveniji smo izvedli serijo treh delavnic na katerih je predavala prof. Mayumi Mezaki, predstavnica šole Ikenobo z Japonske. Udeležnci so se spoznali s prostim slogom izdelave ikebane.

Delavnice so potekale: 

  • 14.5.2018 v slovenskem gledališkem inštitutu
  • 15.5.2018 v Zavodu Cene štupar
  • 16.5.2018 v Osrednji knjižnici v Celju


Ikenobo delavnica na OŠ Koper

11. 5. 2018

Tudi na tretji osnovnošolski delavnici ikebane so učenci OŠ Koper pokazali izjemno zanimanje, za ikebano. Tokrat je delavnico, kateri so se pridružile tudi učiteljice OŠ Koper, vodila prof. Mayumi Mezaki iz Tokia. Najlepša hvala Veleposlaništvu Japonske za podporo in za uvodno predstavitev japonske kulture, ki sta jo izvedla g. Matej Črnjavič in ga. Mitoko Kunii.


Ikenobo delavnica na Dvojezični osnovni šoli v Lendavi

18. 4. 2018

Na drugi osnovnošolski delavnici ikebane so učenci DOŠ Lendava so se med ostalimi kulturnimi aktivnostmi učenci preizkušali tudi pri aranžiranju ikebane. Najlepša hvala Veleposlaništvu Japonske za podporo in za uvodno predstavitev japonske kulture, ki sta jo izvedla g. Matej Črnjavič in ga. Mitoko Kunii. Delavnici je sledil pester kulturni program.Delavnica ikebane za učence OŠ Anton Ukmar - Koper

7. 2. 2018

Na prvi osnovnošolski delavnici ikebane so učenci OŠ Anton Ukmar iz Kopra so učenci 5. razreda pokazali izjemno zanimanje, osredotočenost in talent. Najlepša hvala Veleposlaništvu Japonske za podporo in za uvodno predstavitev japonske kulture, ki sta jo izvedla g. Matej Črnjavič in ga. Mitoko Kunii. Posebno zanimenje med učenci je požel opis običajnega "delovnega" dne japonskih vrstnikov - osnovnošolcev.


Delavnica izdelave japonske ikebane v Mariboru

6. 11. 2017
Pokrajinski muzej Maribor Vas vljudno vabi 

na delavnico izdelave

JAPONSKE IKEBANE,

ki jo bo vodila prof. Mayumi Mezaki iz izvorne japonske šole Ikenobo, v petek, 10. novembra, ob 18. uri Grajski kavarni,vhod s Trga svobode.

Cena delavnice je 10,00 € po udeležencu. Predhodne prijave so obvezne, sprejemamo jih na museum@maribor.si ali 02 228 35 51, do zapolnitve prostih mest.

Število udeležencev na delavnici je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Delavnica japonske ikebane, šola Ikenobo, v Kopru

5. 11. 2017

Dne 8.11.2017 bomo na Osnovni šoli Anton Ukmar organizirali tretjo delavnico Ikenobo ikebane v Kopru. Delavnico bo vodila višja profesorica šole Ikenobo, Mayumi Mezaki, iz Tokia, Japonska.

Pričetek delavnice bo ob 18.00 v likovni učilnici OŠ Anton Ukmar. Tokrat, bomo prvič pričeli z poučevanjem tradicionalnega sloga "Shoka". 

Udeležba na delavnici je možna le s predhodno prijavo na naslednji povezavi: https://goo.gl/forms/pkAjMxhUFmyvvpoz1 

Delavnica je plačljiva, kotizacija znaša 25,00 EUR, dijaki in študenti 20,00 EUR.    


Uspešna delavnica Ikenobo ikebane v Ljubljani

4. 11. 2017

V soboto, 4.11.2017, smo pod pokroviteljstvom Veleposlaništva Japonske v Sloveniji izpeljali tretjo delavnico Ikenobo ikebane v Ljubljani. Razveselil nas je odličen odziv udeležencev, ki so na ta dogodek prišli iz vse Slovenije. Delavnica je tudi tokrat potekala pod vodstvom višje profesorice Mayumi Mezaki iz Tokia. Dogodek smo pričeli s krajšim predavanjem inštruktorja Miroslava Gavrana o zgodovini ikebane, o slogih šole Ikenobo ter o temeljnih pravilih in tehnikah aranžiranja ikebane. V nadaljevanju je profesorica Mezaki prvič v Ljubljani prikazala slog shoke v tradicionalni japonski bambusovi vazi. Sledil je praktični del kjer so udeleženci po zgledu prof. Mezaki, izdelali zelo zanimive lastne aranžmaje. 

Posebno se zahvaljujemo Veleposlaništvu Japonske v Sloveniji za vzorno organizacijo in podporo ter vsem udeležencem, ki so poskrbeli za lepo vzdušje.    

ZAČETNA IN NADALJEVALNA DELAVNICA IKEBANE - LJUBLJANA

24. 10. 2017, 14:59


V sodelovanju z Genki centrom bomo v nedeljo 12. marca izvedli uvodno in nadaljevalno delavnico Ikenobo ikebane.

Na delavnici, ki bosta potekali v Ljubljani (Leskoškova 6, 1000 Ljubljana) vas pod mentorstvom profesorice Mayumi Mezaki ter učitelja ikebane Miroslava Gavrana vabimo, da se nam pridružite.

Tokrat bosta v enem dnevu organizirani dve delavnici japonske ikebane:

 13:00 uvodna delavnica ikebane (90 min)
– 15:30 nadaljevalna delavnica ikebane (100 min)

Uvodna delavnica:

Na uvodni delavnici se boste spoznali z uvodnimi koncepti japonskega aranžiranja cvetja. Trajanje: 90 minut. Cena delavnice je 35,00 eur. (Podrobnejši opis še sledi)

Nadaljevalna delavnica:

Nadaljevalna delavnica je namenjena vsem, ki so se uvodne delavnice že udeležili novembra 2016, pod mentorstvom prof. Mezaki Mayumi ter inštruktorjem Miroslavom Gavranom. Trajanje delavnice: 100 minut. Cena delavnice je 45,00 eur. (Podrobnejši opis še sledi)

Nekaj o ikebani:

Ikebana je umetnost aranžiranja cvetja. Med umetnostnimi zvrstmi, ki uporabljajo organsko gradivo, je najbolj dovršena in ima najbolj razvito kompozicijsko tehniko.

Zgodovina Ikenobo je zgodovina ikebane. Šola Ikenobo izvira v Kyotu na Japonskem. Aranžiranje ikebane se je pričelo prav z Ikenobo, ki velja za izvor ikebane. Začeki ikebane segajo že 1300 let nazaj. sistematično pa je delovanje šole dokumentirano več kot 550 let. Danes jo vodi mojster 45. generacije, Sen’ei Ikenobo. Več o šoli: www.ikenobo.si

Čas in lokacija:

Datum: 12. marec 2017

Čas: začetek ob 13h, predviden čas do 18:00

Lokacija: Leskoškova 6, 1000 Ljubljana (stavba S&T, BTC) Na lokaciji so omogočeni parkini prostori

Prijava:

1. Pišite nam na elektronsko pošto: genki.center@gmail.com

Mejl mora vsebovati:
-zadeva: “Prijava na delavnico ikebane, marec 2017”
– ime in priimek
– na katero od delavnic se prijavljate (začetno, nadaljevalno)
– kontaktno telefonsko številko
– potrdilo o plačilu delavnice

2. S poravnanim predhodnim plačilom delavnice na naš transakcijski račun se uradno prijavite na delavnico in s tem vam zagotovimo mesto na delavnici.

Plačilo poravnate na:

Genki, Maja Pešelj s.p.
Partizanska cesta 41
4220 Škofja Loka
TRR SI56 0312 8100 1076 849 (SKB d.d)
Namen: plačilo izobraževalne delavnice

Plačilo lahko izvedete preko elektronskega plačila ali položnice, ki jo dobite na banki ali pošti.
Na podlagi poravnanega plačila vam izdamo račun, ki ga prejmete na sami delavnici.

Prijave zbiramo do petka, 10.3.2017

V primeru odpovedi delavnice se vam denar povrne v celoti. V kolikor pa prijavljena oseba manjka na delavnici, denarja ne vračamo.

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na tel: 030 380 002


Delavnica Ikenobo ikebane v Ljubljani - ZAKLJUČENO

28. 1. 2017, 10:00

V soboto, 28.1.2017, bo od 10.00 organizirana delavnica japonske ikebane - šole Ikenobo, na kateri bomo obravnavali 2. in 3. lekcijo svobodnega stila (jiyuka). Dogodek bo potekal v Ljubljani, točno lokacijo sporočimo v kratkem.

Prijavo lahko opravite preko povezave: PRIJAVA

Delavnica Ikenobo ikebane v Kopru - ZAKLJUČENO

26. 1. 2017, 16:30

V četrtek, 26.1.2017, bo ob 16.30 organizirana delavnica japonske ikebane - šole Ikenobo, na kateri bomo obravnavali 2. in 3. lekcijo svobodnega stila (jiyuka). Dogodek bo potekal na osnovni šoli Anton Ukmar.

Prijavo lahko opravite tukaj: PRIJAVA

Uvodna delavnica Ikenobo ikebane v Kopru - ZAKLJUČENO

3. 11. 2016, 16:00

Dne 3.11.2016 smo tudi v Kopru organizirali uvodno delavnico ikebane šole Ikenobo. V prijetnem vzdušju smo spoznali nekaj zgodovine in osnov japonskega načina aranžiranja cvetja. Na tokratni delavnici nas je posebno razveselila prisotnost osnovnošolcev, ki so ustvarili izjemne izdelke! 

Prva delavnica šole Ikenobo v Ljubljani - ZAKLJUČENO

29. 10. 2016, 16:00

Prva delavnica šole Ikenobo je potekala 29.10.2016 v Trubarjevi hiši v Ljubljani. V izjemno prijetnem okolju smo na uvodnih lekcijah predstavili nekaj temeljnih značilnosti ikebane in šole Ikenobo ter nekaj osnovnih načinov za manipuliranje z rastlinskim gradivom. Za organizacijo velika hvala Maji Pešelj iz Genki centra. S svojo prisotnostjo nas je na uvodnem delu razveselil tudi veleposlanik Japonske g. Keiji Fukuda s soprogo. Delavnico je vodila prof. Mayumi Mezaki, ki je bila navdušena nad prijaznostjo in doslednostjo vseh udeležencev.